У Дніпрі машини швидкої медичної допомоги їздитимуть у супроводі поліції, повідомили в прес-службі міськради Дніпра.
«Мета акції «Спецсигнал» — нагадати водіям, що «швидку допомогу» на дорогах необхідно пропускати. Адже часто життя людини залежить від того, на-скільки оперативно лікарі доїдуть до пацієнта. До того ж у місто постійно привозять поранених бійців зі сходу України, для порятунку яких важлива кожна секунда. Акція триватиме до 30 травня», — розповіли в прес-службі.
«Учасники руху ставляться до автомобілів швидкої допомоги некоректно, нас просто не пропускають. Тому разом із поліцією ми проводимо планові рейди. Сподіваємося, що цей проект матиме позитивні результати», — зазначив головний інженер КП «Автопідприємство санітарного транспорту» міськради Дніпра Ігор Різамамедов.
У рамках акції щодня задіяно два екіпажі поліції. Вони перебувають на базі швидкої допомоги. Коли надходить виклик, усі разом вирушають на нього. Рейд стартував 16 травня.
«Акція спрямована на те, щоб водії згадали правила дорожнього руху. За те, що водій не звільнив дорогу спецтранспорту, передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 510 гривень. Сьогодні ми просто попереджали водіїв, далі працюватиме жорсткіше», — каже інспектор 3-ї роти 2-го батальйону управління патрульної поліції у Дніпропетровській області Сергій Калінін.