Угоду про будівництво сучасного кардіологічного центру підписано між департаментом капітального будівництва Вінницької міськради і переможцем міжнародного тендера компанією «КСМ-Груп». Роботи розпочнуться з перших днів червня нинішнього року.
Семиповерховий медзаклад, де обслуговуватимуть також пацієнтів з сусідніх Житомирської, Тернопільської та Хмельницької областей, будуватимуть за кошти Світового банку. За словами медиків, це буде споруда з широким функціоналом у сфері кардіології: діагностикою серцево-судинних захворювань, оперативним втручанням, лабораторними дослідженнями і приймальним відділенням  з цілодобовим режимом роботи. У новій установі працюватиме понад 400 медиків.
— Загальна вартість проекту, реалізацію якого розпочала у 2015 році місцева влада спільно зі Світовим банком, становить понад 32,5 мільйона доларів, — зазначив заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк. — Загалом послуги з виконання робіт пропонували 13 компаній з різних країн. Переможця обрали за прозорою схемою. Приємно повідомити, що підрядник погодився скоротити терміни будівництва з 840 до 792 днів. Компанія-забудовник планує завершити роботи через два роки, наприкінці червня 2020-го.
— Будівництву кардіоцентру присвоєно найвищий ступінь складності, — наголосив керівник проекту Сергій Смирнов. — Особлива увага буде приділена внутрішнім роботам, адже йдеться про встановлення високотехнологічного обладнання.
У Вінниці нині функціонує кардіоцентр на базі одного з медичних закладів. Тут роблять складного типу операції — на відкритому серці. За підсумками минулого року медзаклад визнано найкращим у державі з надання послуг хворим на серцево-судинні захворювання.