Бокс. Василь Ломаченко (на знімку) провів чудовий поєдинок проти Горге Лінареса і тепер може вважатися одним із найкращих боксерів в історії. Про це у своїй колонці на BoxingScene написав відомий британський промоутер, засновник каналу BoxNation Френк Воррен.

«Я впевнений, що Ломаченко — найкращий боєць, якого бачив після американця Шугара Рея Леонарда (олімпійський чемпіон-1976, у профі — багаторазовий чемпіон світу в напівсередній, середній та напівважкій вагових категоріях. — Авт.). Українець спромігся зберегти свій високий рівень після того, як піднявся у двох вагових категоріях, а в день поєдинку втратив щонайменше чотири кілограми. Лінарес безперечно мав вигляд значно більшого хлопця за Ломаченка. Однак той знищив венесуельця так само вміло та впевнено, як і решту суперників.

Дивлячись на його фантастичний ритм, на те, як він рухається та при цьому тримає чудовий баланс, як він викидає свої удари, можу припустити, що він навіть перевершить Леонарда. Ломаченко для мене — феноменальний боксер. Нині йому — 30 років, і ми можемо лише здогадуватися, який би він мав вигляд, якби перейшов у професіонали раніше.

І ще одне: не слід забувати, що ми мали шоу з повним аншлагом у Нью-Йорку, на великій арені Медісон-Сквер-Гарден. У ньому билися боксери з України та Венесуели. Це свідчить про те, що часи змінюються, і тепер глядач хоче бачити великі протистояння великих бійців, і не важливо, звідки вони», — написав Воррен.

Фото YouTube.