Футбол. Португалець Паулу Фонсека (на знімку)

підписав нову угоду з донецьким клубом строком на два роки. Про що повідомив в ефірі свого телеканалу президент ФК «Шахтар» Рінат Ахметов. Варто зазначити, що нинішній сезон видався досить успішним для донеччан. Під орудою Фонсеки команда в Лізі чемпіонів дійшла до 1/8 фіналу, достроково виграла чемпіонат України, а також виборола національний кубок.

Нагадаємо, останнім часом Фонсеку активно «сватали» до англійських клубів «Евертон» (Ліверпуль) та «Вест Гем» (Лондон). Також з’явилася інформація, що в послугах португальця зацікавлений італійський «Наполі».

Після продовження контракту з клубом Фонсека заявив, що відхід лідерів з команди не стане чимось фантастичним:

«Якщо лідери підуть із «Шахтаря», то прийдуть нові виконавці, котрі зможуть їх замінити. Це не буде чимось фантастичним: ми не шукатимемо людей з іншої планети.

Зверніть увагу: два наші футболісти потрапили до заявки збірної Бразилії, а для такого клубу, як «Шахтар», відправляти туди гравців непросто, адже ви чудово розумієте, що у бразильців дуже широкий вибір».

Тренера запитали: чи бачить він своїм помічником Даріо Срну?

«Це принаймні не заплановано. Однак, якби клуб зробив таку пропозицію, я б не сказав ні, бо дуже поважаю Даріо. Продовжувати грати чи виконувати якісь інші функції — це його рішення. Яким би воно не було, я його підтримаю», — зазначив Фонсека.

***

Як уже повідомлялося, гравці «Шахтаря» Тайсон і Фред потрапили до складу збірної Бразилії на чемпіонат світу. Тому вони пропустять заключний матч «гірників» у чемпіонаті УПЛ проти «Динамо», який відбудеться сьогодні в Києві на стадіоні імені Валерія Лобановського. Початок о 19:30.

Фото ФК «Шахтар».