На Луганщині триває будівництво електропідстанції «Кремінська». Реалізація цього важливого в інфраструктурному сенсі проекту дасть можливість регіону приєднатися до об’єднаної енергетичної системи України, відновити роботу великих промислових підприємств та в перспективі збільшити інвестиції в область. Від початку проведення АТО Луганщина опинилася на енергетичному острові, і єдиним джерелом енергозабезпечення є «Луганська ТЕС».

«Будівництво цього об’єкта є пріоритетом для ДП «НЕК «Укренерго», — наголосив директор з капітального будівництва цього підприємства Олександр Мороженко. Він запевнив у всебічній підтримці та сприянні в реалізації цього проекту та відповідних ліній електропередач. За словами представника генеральної підрядної організації, на сьогодні в монтажі перебувають автотрансформатор, вимикачі та роз’єднувачі 220 кВ, трансформатори напруги 220 кВ, обмежувачі перенапруги 35 кВ, 220 кВ, 500 кВ.

Проблемним питанням залишається надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок, що не дає можливості розпочати роботи у Кремінському районі. Ці обставини збільшують термін реалізації проекту.

Облдержадміністрацією спільно з ДП «НЕК «Укренерго» досягнуто домовленості про об’єднання зусиль з метою вирішення питань, що виникають при реалізації проекту, задля його завершення в найкоротші терміни.

Луганська область.