Керівники асоціацій сільгосптоваровиробників та бджолярів Луганщини підписали Меморандум про співпрацю. Цей документ передбачає взаємодію та координацію діяльності сторін для взаємодопомоги, а також розбудову конструктивного діалогу пасічників, виробників сільгосппродукції та виконавчої влади.
Незадовго до цього ГО «Асоціація бджолярів Луганщини «Медова артіль» звернулося до очільника області Юрія Гарбуза по підтримку з вирішення наболілих питань. Зокрема, йшлося про випадки отруєння бджіл пестицидами, що розпилюються місцевими фермерами. Тоді ж було вирішено впровадити систему інформування бджолярів про хімічну обробку територій за допомогою мобільного додатку. Отже, Меморандум став документом, який закріпив наміри обох сторін у вирішенні гострого питання.
Голова ГО «Асоціація бджолярів Луганщини» Антон Міхєєв висловив надію, що невдовзі галузь бджільництва області стане лідируючою в загальноукраїнському масштабі, а голова Агенції регіонального розвитку Луганської області Рафаїл Гарєєв планує, що асоціації візьмуть участь у низці проектів Агенції.

Луганська область.