Служба безпеки України затримала в Запоріжжі групу російських шпигунів, повідомили в прес-службі відомства. Кураторами шести російських агентів у СБУ називають представників Генштабу Росії. Керівником, за версією силовиків, був мешканець Запоріжжя, якого завербували у 2015 році під час поїздки в Крим.
Основними завданнями агентів були збір і передача інформації про переміщення військової техніки ЗС України на донецькому напрямку, перевірка наявності й функціонування блокпостів, розробка і відпрацювання безпечних маршрутів в’їзду на територію Запорізької області з тимчасово окупованих територій.
У СБУ також зазначають, що спецслужби Росії цікавило розташування об’єктів критичної інфраструктури, військових частин, правоохоронних органів і адміністративних будинків регіону. Під час обшуків у затриманих знайшли комп’ютерну техніку з доказами зв’язків з російськими силовиками. Як речові докази також фігурують патрони калібру 9 мм і граната РГД-5.
Щодо затриманих розпочато кримінальне провадження за двома статтями — державна зрада і створення терористичного угруповання. Зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення.

Запорізька область.