Із Центру космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США) 21 травня об 11 годині 44 хвилини за київським часом (4 годині 44 хвилини за північноамериканським східним часом) проведено успішний запуск модернізованої ракети-носія «Антарес», повідомляє Yuzhnoye State Design Office.

Основну конструкцію першого ступеня «Антареса» розробило конструкторське бюро «Південне», виготовив Південний машинобудівний завод у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) та іншими. Слід зазначити, що перший ступінь цієї місії OA-9 пройшов вогневі стендові випробування в травні 2016 року. Це, по суті, її повторне використання.
Підготовка ракети-носія до запуску, випробування й запуск виконані за участю фахівців ДП «КБ «Південне», ДП ВО ПМЗ, НВО «Хартрон-АРКОС». Українські фахівці в повному обсязі забезпечили виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності. Відповідно до контракту технічна підтримка запуску, прийому та обробки телеметричної інформації в режимі реального часу забезпечувалася з території «Південного».
У рамках програми «Антарес» українська сторона виконала весь комплекс робіт із проектування, відпрацьовування та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для ракети на замовлення Національного космічного агентства США.
Проект «Антарес» — вдалий приклад участі підприємств космічної промисловості України в міжнародних проектах, активізації зовнішньоекономічної діяльності підприємств, присутності вітчизняної ракетно-космічної галузі на світовому космічному ринку.
Ракета-носій «Антарес», головним розробником якої є американська корпорація Orbital АТК, вивела на орбіту вантажний корабель Cygnus. Він має доправити на Міжнародну космічну станцію 3350 кг корисного вантажу: провізію та речі для екіпажу, матеріали для наукових досліджень, наукові супутники, обладнання для станції й виходу у відкритий космос, комп’ютери й комплектуючі. Стикування із МКС заплановане на 24 травня.