У четвер, 6 лютого, в Будинку профспілок на п’ятому поверсі пролунав вибух. У результаті постраждало двоє активістів — Роман Дзвінський та Назар Держило. Їх було госпіталізовано з тяжкими травмами.
Того ж дня радник з питань громадської безпеки Штабу національного спротиву Анатолій Ведмідь повідомив, що вибухівку підкинули в пакеті з написом «Ліки». За його словами, вибуховий пристрій спрацював у момент, коли пакунок розкрили. За словами активіста, надалі всі закриті й запаковані коробки і пакети перевірятимуть. Мовляв, для цього є обладнання і люди.
Учора комендант Майдану Андрій Парубій заявив, що вибухівка була до Будинку профспілок передана зовні в коробці, яка нагадувала блок цигарок.
У МВС факт вибуху підтвердили. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Шевченківського райуправління столичної міліції.
Анатолій Ведмідь зазначив, що самі майданівці правоохоронців не викликали.
«У нас є причина сьогодні не довіряти міліції як представникам чинної влади. Тому ми проводимо розслідування власними силами, тим більше що у нас є для цього всі необхідні фахівці», — зазначив він, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.
У офіційному повідомленні МВС України від 06.02.2014 йдеться, що «Коменданти «євромайдану» вочевидь не зацікавлені в тому, щоб була з’ясована об’єктивна істина в цій справі. На такі висновки наштовхує небажання учасників протестів допустити слідчо-оперативну групу міліції на місце події.
Члени слідчо-оперативної групи столичної міліції намагалися пройти до місця події, щоб оглянути його. Проте народний депутат України Володимир Ар’єв, який представився комендантом, повідомив, що учасники протестних акцій прийняли рішення не пускати правоохоронців до Будинку профспілок. Відомості про цей факт внесено до протоколу.
Таким чином, наразі немає можливості об’єктивно розібратися у цій справі».
За даними 5 канала, станом на 21.00 четверга Роману Дзвінському в 17 лікарні зробили операцію. Йому відірвало ліву кисть та частину пальців на правій руці. Вже вчора хлопця відправили до Львова. Назар Держило перебував у 7 лікарні. У нього роздроблене обличчя, великі проблеми зі щелепою та очима. Лікарі намагаються врятувати йому око та зберегти зір.
Водночас учора у своєму зверненні, яке розміщено на сайті МВС, міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко пов’язав цей інцидент з праворадикальними угрупованнями.