У суботу на нас чекає видатна подія в європейському футболі — вирішальний поєдинок чоловічої Ліги чемпіонів. На поле НСК «Олімпійський» вийдуть знамениті команди «Реал» (Іспанія, Мадрид) і «Ліверпуль» (Англія).
Оборонець королівського клубу Сергіо Рамос (на знімку на передньому плані крайній праворуч) зазначив, що у нього дуже хороші спогади про Київ:

«У мене справді дуже хороші спогади, коли йдется про НСК «Олімпійський». Іспанія тут стала чемпіоном Європи-2012, тому Київ завжди буде для мене особливим місцем. Сподіваюся, трохи вдачі, яка супроводжувала збірну, залишиться зі мною, і ми втретє поспіль виграємо Лігу чемпіонів. Це мрія для всіх тих, хто якимось чином пов’язаний з «Реалом».

***

Екс-півоборонець збірної Іспанії, «Реала», «Ліверпуля» та «Баварії» Габі Алонсо також поділився очікуваннями від київського матчу:
«Це не перший фінал для Юргена Клоппа. Він як наставник «Ліверпуля» повинен допомогти гравцям підготуватися до сильного емоційного напруження. Юрген — розумний і хоробрий тренер. Він креативний, тому сподіваюся, що придумає щось цікаве і ми всі будемо здивовані. Побачимо, що станеться, але я впевнений, що він високо оцінює шанси «Ліверпуля» на перемогу.
Так, Клопп влучно відзначив: якщо вони здолають «Реал» у фіналі, це згадуватимуть і через 500 років. Якщо ти стаєш частиною команди, яка домоглася такого успіху, це запам’ятають назавжди. Не важливо, де ти граєш — у Ліверпулі, Мадриді чи Мюнхені».

***

Обидва фіналісти до Києва прибудуть сьогодні. «Ліверпуль» розміститься в готелі «InterContinental», мадридський гранд — у готелі «Опера». Завтра команди випробують поле НСК «Олімпійський».

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.
Фото uefa.com