Прокуратура Дніпропетровської області спільно із співробітниками Управління внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС та Управління захисту економіки Національної поліції в області викрили головного державного ревізора-інспектора й заступника начальника одного з відділів районної в місті Дніпро Державної податкової інспекції Головного управління ДФС в області у вчиненні злочину. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.
Під час досудового розслідування встановлено, що протягом 2015—2016 років сільськогосподарський виробничий кооператив, використовуючи спеціальний режим оподаткування, здійснював операції з постачання молочної продукції, хоча фактично під визначені законодавством критерії такої категорії платників податків не підпадав і не є виробником молочної продукції. У результаті використання спеціального режиму оподаткування підприємство не доплатило в бюджет коштів на суму понад 12,2 млн грн.
«Під час проведення камеральних перевірок податкової звітності зі сплати підприємством ПДВ посадові особи ГУ ДФС в області навмисне порушили вимоги Податкового кодексу України, спотворивши податкову звітність, чим завдали державі збитків на зазначену суму. Нині їм повідомлено про підозру у вчиненні зазначеного злочину, вирішується питання про обрання запобіжного заходу», — йдеться у повідомленні.

Дніпро.