Новий медичний автомобіль, укомплектований обладнанням для надання першої допомоги пораненим, відправили у зону бойових дій вінницькі волонтери.
Машину неспроста назвали «Місіс Рятівниця». Кошти на придбання транспорту збирали учасники першого у регіоні конкурсу «Місіс Вінниця» разом із волонтерами та охочими долучитися до доброї справи. Перед фіналом «Рятівницю» бачив кожен, хто проходив біля обласного академічного муздрамтеатру імені Пирогова. Саме там машину розписали автографами запрошені відомі митці. Серед них — Злата Огнєвіч, Тоня Матвієнко, Арсен Мірзоян, Ігор Ласточкін, найсильніша людина країни — Василь Вірастюк, організатори конкурсу — сімейна пара волонтерів: Лілія Поліщук та Юрій Тира.
Пан Юрій доставляв транспорт з Нідерландів, де його купували. За його словами, «Місіс Рятівниця» служитиме у першому добровольчому медичному шпиталі імені Миколи Пирогова. Нею евакуюватимуть поранених. Медобладнання дає можливість проводити у польових умовах нескладні оперативні втручання. Як стверджує волонтер, запрошені митці — його друзі, разом вони неодноразово виїжджали до наших захисників на Донбас.
— Конкурс незвичайний тим, що має соціальну спрямованість, — розповіла Лілія Поліщук. — Його мета не тільки показати красу жінок, які мають досвід материнства й одночасно досягли успіху в житті. Кожна з них має представити соціальний проект. Журі відбере сім кращих, надалі будемо спільно втілювати їх у життя.
Переможцем стала завідувачка дитсадка у Вінниці Світлана Реп’ях. Її соціальний проект — допомога шести братам-сиротам — набрав найбільшу кількість голосів.