Голова Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю Микола Надулічний провів аудит доступності будівлі Луганського окружного адміністративного суду (на знімку).

Це одна з установ, яка з розумінням поставилася до людей з особливими потребами.

Приміщення адмінсуду облаштовано вуличним та внутрішнім мобільними пандусами з кнопкою виклику особи, відповідальної за доступ маломобільних груп населення. Кімнату гігієни на першому поверсі виконано за спеціальними нормами для користування такими людьми.

Під час інспекції Микола Надулічний відзначив, що поверхня тротуару рівна і неслизька, а майданчик перед входом, пандус, піднімальні сходи та пристрої для людей з інвалідністю захищені від опадів. Конструкція сходинок безпечна, предмети інтер’єру в коридорі не ускладнюють пересування людей з особливими потребами і навіть ручки дверей мають зручну форму, поверхню та розташування.

«Луганщина продовжує працювати у напрямі доступності, адже держава має створити для осіб з інвалідністю можливість вести незалежний та повноцінний спосіб життя. Дуже важливо, що державні будівлі стають архітектурно доступними, і цей процес повинен тривати, допоки не буде усунено всі перешкоди, що ускладнюють чи унеможливлюють доступ до споруд, транспорту, а також до інших об’єктів і послуг», — зазначив Микола Надулічний.

Луганська область.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.