Футбол. Матчі плей-оф за право виступати в Прем’єр-лізі. 23 травня.

«Зірка» (Кропивницький) — «Десна» (Чернігів). 1:1. Голи: Волков, 32, Денис Фаворов, 77 (автогол).

«Зірка»: Паст (Льопка, 46), Полегенько, Братков, Маткобожик, Цюпа, Загальський (Кондраков, 71), Драченко, Гедж (Ямпіль, 31), Чичиков, Білоног, Петров. Тренер — Роман Монарьов.
«Десна»: Литовка, Денис Фаворов, Єрмаков, Головко, Слінкін, Мостовий, Огиря, Коберідзе, Артем Фаворов (Арвеладзе, 88), Філіппов (Безбородько, 81), Волков (Банасевіч, 70). Тренер — Олександр Рябоконь.

Рефері — Сергій Бойко (Київська область).

Кропивницький. «Зірка». 2 981 глядач. 27 градусів.

Матч не відзначався віртуозною, технічною грою. Але гостроти і безкомпромісної боротьби вистачало. Гості могли зберегти мінімальний переможний рахунок. Але їхній оборонець Денис Фаворов зрізав м’яча у власні ворота, коли матч вийшов на фінішну пряму.

Тепер усе вирішиться в Чернігові. «Десна» має маленьку перевагу у вигляді гостьової нічиєї й забитого м’яча на полі суперника. Але це лише теорія. Як воно вийде насправді — чекати залишилося недовго.

***

«Чорноморець» (Одеса) — «Полтава». 1:0. Гол: Ковалець, 36.

«Чорноморець»: Новак, Люлька (Зубейко, 88), Жунич (Іщенко, 46), Смирнов, Романюк, Бобко, Оріховський, Ковалець, Третьяков, Татарка, Гладкий (Матяж, 66). Тренер — Костянтин Фролов.
«Полтава»: Кринський, Башлай, Іванов, Парамонов, Голиков, Крапивний, Покотилюк, Савін (Жичиков 87), Савченко (Мединський, 69), Насібулін, Дегтярьов (Ковпак, 71). Тренер — Анатолій Безсмертний.

Рефері — Євген Арановський (Київ).

Одеса. «Чорноморець». 4 124 глядачі. 27 градусів.

Ні в кого не викликає сумніву, що одесити переважають полтавчан у класі. Але забили лише раз, хоча мали достатньо моментів збільшити перевагу. Особливо близький до мети був Гладкий, котрий не влучив у порожні ворота.

Мінімальна перевага ще не гарантує підсумкового успіху «Чорноморцю». 1:0 — рахунок, погодьтеся, хиткий, і «Полтава» шансів не втратила. Попереду матч на її полі. А в футболі, як відомо, різне трапляється...

***

То хто з цього квартету гратиме в УПЛ? Про це дізнаємося після матчів у відповідь, котрі відбудуться в неділю.

Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.