Цими вихідними столиця святкуватиме свій 1536-й день народження. Основні заходи до Дня Києва-2018 відбуватимуться у неділю, 27 травня. Для киян і гостей столиці — це чудова нагода відпочити та весело провести час. До того ж вихідні триватимуть по 28 травня включно у зв’язку із святкуванням Трійці.
Особливістю цьогорічного свята стало те, що День міста збігся з фінальною грою Ліги чемпіонів УЄФА. Вирішальний футбольний матч відбудеться на НСК «Олімпійський» 
26 травня, а фестивальне містечко для вболівальників у центрі столиці працюватиме протягом усіх вихідних. Тож День Києва-2018 можна назвати спортивним. Адже крім футбольних розваг також заплановані дитячі велоперегони та вітрильна регата.
Щорічно до Дня Києва проводиться колоритний «Мегамарш у вишиванках», однак цього року через матч Ліги чемпіонів ходу провели трохи раніше. Кияни у вишиванках пройшлися міськими вулицями 19 травня. Через футбольну подію також перенесли традиційний легкоатлетичний захід «Пробіг під каштанами». Він відбудеться 3 червня. Змістили й дати проведення міжнародних змагань з велоспорту. Професійні велосипедисти змагатимуться в столиці з 1-го по 3 червня.
Увечері 27 травня на території «Фестивалю чемпіонів» на Хрещатику відбудеться великий концерт із виступом оркестрів. Отже, головна футбольна фан-зона в цей день змінить свій спортивний формат на музичний. Будуть і різні виставки, флешмоби, гастрофестивалі та багато іншого.