Співголови групи з міжпарламентських зв’язків зі Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії Світлана Заліщук та Олексій Рябчин разом із британськими парламентаріями відвідали Донецьку область та місто Харків.

До складу британської делегації ввійшли депутати Шотландської національної партії парламенту Великої Британії та Північної Ірландії: речник партії з питань оборони Стюарт Макдональд, речник партії з питань оборонних закупівель Дуглас Чапман, речник партії з питань міжнародного розвитку Кріс Лоу та керівник офісу депутата Ніл Стюарт.

Під час дводенної поїздки на схід британські парламентарії ознайомилися із ситуацією та на власні очі побачили наслідки російської агресії та гібридної війни. За словами Олексія Рябчина, гості «отримали всю необхідну інформацію, поспілкувалися з українськими військовими і наочно ознайомилися з фактами російської агресії, були вражені самопожертвою керівництва та працівників Авдіївського коксохімзаводу, Авдіївської військово-цивільної адміністрації та багатьох інших людей, завдяки яким місто має тепло, воду, електрику та робочі місця».

Разом з українськими депутатами члени делегації відвідали Свято-Успенську Святогірську лавру, яка є Державним історико-архітектурним заповідником та історичною архітектурною пам’яткою. Також завітали до міста Харкова, де мали можливість оглянути визначні місця та зустрітися з громадськими активістами, які борються проти корупції в місті. Світлана Заліщук висловила впевненість, що після двох днів візиту колеги зможуть аргументувати перед урядом Великої Британії та Північної Ірландії необхідність надання та збільшення Україні всебічної допомоги.

Візит британської делегації відбувся завдяки співпраці та сприянню групи з міжпарламентських зв’язків Верховної Ради зі Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії, з Посольством Великої Британії в Україні, Комітетом Верховної Ради у закордонних справах та профільними міністерствами.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.