На робочому місці при одержанні хабара затримано начальника Шевченківського відділення поліції Одеси Арсена Швагу та ще двох керівників райвідділу.
Оперативниками встановлено, що покликані боротися з порушниками закону правоохоронці систематично самі порушували закон, вимагаючи гроші в громадян за непритягнення до кримінальної й адміністративної відповідальності. Нині співробітникам СБУ відомо про чотири епізоди протиправної діяльності поліцейських, пов’язаної з вимаганням і одержанням неправомірної вигоди.
Трьох керівників райвідділу поліції затримано співробітниками СБУ після чергового хабара в розмірі понад двадцять тисяч гривень. Гроші «вартові закону» одержали від місцевого підприємця за неперешкоджання комерційній діяльності на території одного з міських пляжів Одеси. За цим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 368 ККУ. Триває досудове розслідування та встановлюється можлива причетність до протиправної діяльності інших співробітників поліції.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Керівники слідчого відділу та сектору превентивної діяльності і старший дільничний одного з районних відділів поліції були затримані співробітниками Служби безпеки України поблизу районного центру під час отримання хабара. До того ж вони чинили опір та намагалися втекти. Як повідомила прес-група управління СБУ в області, задокументовано факт вимагання 5,5 тисячі гривень від мешканця райцентру. За це його мали б не карати за крадіжку. Підозрювані налагодили цілу систему вимагання грошей від громадян, які скоїли правопорушення. Слідчі дії тривають.

Василь ЧЕПУРНИЙ.
Фото прес-групи управління СБУ в області.