Президент США Дональд Трамп скасував зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином, яку планували провести 12 червня в Сінгапурі. 

У листі Трампа, опублікованому на сайті Білого дому, зокрема йдеться, що він цінує «час, терпіння і зусилля» Кім Чен Ина, які той витратив задля організації давно очікуваної зустрічі, й сам з нетерпінням чекав на неї. Однак з огляду «на величезний гнів та відкриту ворожість ваших нещодавніх заяв, я вважаю неприйнятним проведення цієї давно запланованої зустрічі», наголосив Трамп. «Ви говорите про ваші ядерні можливості, та наші є настільки масивними і потужними, що я молюсь Богу, аби вони ніколи не були застосовані», — написав він.

Нагадаємо, що днями КНДР, як і обіцяла, завершила демонтаж ядерного полігона Пхунгері і знищила підземні тунелі серією вибухів. Як повідомило AP, все це відбувалося за присутності іноземних журналістів. Окрім того, раніше Пхеньян звільнив трьох американських заручників, які вже повернулися на батьківщину.

В ООН на звістку про скасування зустрічі відреагували із занепокоєнням. Генеральний секретар ООН Антонін Гутерреш закликав обидві сторони продовжувати діалог, щоб знайти шлях до мирної денуклеаризації Корейського півострова, йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті організації. 

Заступник глави МЗС КНДР Кім Кє Гван заявив, що Пхеньян готовий «сісти за стіл переговорів із США і вирішувати питання в будь-який час і в будь-якому форматі», цитує агентство Yonhap.