Колишній завідувач одного з магазинів Бохума, котрий реалізовує напої, вигадав, як «заробити» мільйон на одноразовій тарі. Він переналагодив два автомати для повернення пластикових пляшок, зробивши одноразове їх повернення… багаторазовим. Про його «винахід» повідомили німецькі ЗМІ.

У Німеччині у вартість товару, що продається в пластиковій пляшці, закладається завдаткова вартість тари — 25 центів, які можна повернути, скориставшись спеціальними автоматом, розміщеним на вході до торговельного залу. Сам механізм здавання пластикової тари простий: вона сканується в автоматі. Якщо тару розпізнано, то вона доправляється на конвеєрі до приміщення, де сплющується і подрібнюється. А завдаткова сума вибивається на чеку, котрий одержує той, хто здавав пляшки. Чеком можна розраховуватися при купівлі товару в цьому магазині.

Однак завідувач торговельного закладу так «удосконалив» механізм здавання пляшок, що вони… не втрачали своєї форми, тож їх можна було «повертати» в автомат багато разів. Чим він і займався упродовж кількох місяців, у такий спосіб «заробивши» 1,2 млн євро!

Тепер справу винахідливого підприємця розглядає суд. Натомість підсудний запевняє, що він не має до афери жодного стосунку, оскільки керував магазином лише на папері, одержуючи за це невелику платню. А фактично в торговельному закладі начебто працювала інша людина. Як насправді все було, належить з’ясувати Бохумському земельному суду.

Берлін.