За підсумками останнього обстеження автошляхів Луганщини підраховано, що на їхнє відновлення необхідно приблизно 4,2 млрд грн. Причому в цю суму не ввійшли останні зміни до Державних будівельних норм України та зростання рівня заробітної плати, отже, вона корегуватиметься.
Цьогоріч регіон отримав значно більше коштів на ремонт та утримання автодоріг, ніж у минулі роки починаючи з 2015-го. Однак їх усе одно замало. У зв’язку з останніми подіями на трасах, що пролягають по підконтрольній українській владі території, значно зріс вантажопотік, і це руйнує їх. Тим більше що на багатьох теперішніх провідних дорожніх напрямках проблеми не вирішувалися десятиріччями. Крім того, серед нагальних питань відновлення дорожньої інфраструктури називають обмежене залізничне сполучення, що значно скорочує варіанти підвезення будматеріалів до місця виконання робіт, а також дефіцит підрядних організацій, які погоджуються тут працювати.
Нині на підконтрольній українській владі території Луганщини — понад 3600 км державних, місцевих та комунальних автотрас. У них різні балансоутримувачі, джерела фінансування і, відповідно, різна відповідальність за поточний стан. Цьогоріч обласна влада зосередить зусилля на відновленні в’їздів до Харківської та Донецької областей.