Від початку року в базі даних Миколаївської обласної служби зайнятості налічувалося 14,2 тис. вакансій, що на 8% більше, ніж за аналогічний період 2018-го. Про це повідомив директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько.
За словами посадовця, більшість вакансій пропонували у сфері сільського, лісового господарства та промисловості. «Найбільший попит роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин, кваліфікованих робітників з інструментом та на представників найпростіших професій. Зокрема, є потреба в трактористах-машиністах сільгосптехніки, водіях, продавцях, швачках, кухарях, підсобних робітниках та прибиральниках службових приміщень тощо. Серед службовців попит є на спеціалістів державної служби, лікарів, бухгалтерів, державних виконавців», — зазначив керівник ОЦЗ.
У квітні найбільшу зарплату роботодавці регіону пропонували у таких вакансіях: матрос-моторист — 10,5 тис. грн, начальник відділу місцевого органу державної влади — 10,25 тис. грн, головний зоотехнік, механік автомобільної колони, машиніст пневмотранспорту — по 10 тис. грн.
Середня зарплата по Миколаївській області, за даними Держстату, в березні становила 7799 грн.
У 54% вакансій, поданих до центрів зайнятості регіону, було зазначено заробітну плату від вищої за мінімальну до середньої.