До пункту своєї постійної дислокації в Первомайську на Миколаївщині з району виконання бойових завдань ООС повернулась 40-ва Окрема артилерійська бригада ЗСУ. Свято стало подвійним, адже саме цього дня бригада відзначила третю річницю створення.

Первомайці зустрічали воїнів на центральній площі міста, де було розгорнуто виставку бойової техніки, а зі сцени лунали теплі вітання на адресу героїв-артилеристів та слова пам’яті — загиблим побратимам. Привітав особовий склад бригади й народний депутат України Вадим Підберезняк: «Ми щодня, щохвилини, щомиті пам’ятаємо, якою ціною гарантується мир у наших містах і селах».
Тим часом в обласному центрі відбулась урочиста церемонія складання присяги на вірність народу України військовослужбовцями строкової служби Військово-Морських сил України. До присяги було приведено 272 курсанти 198-го Навчального центру Військово-Морських сил Збройних Сил України — кращих представників із 14 областей.
В урочистостях узяли участь керівник державної служби Миколаївської ОДА Юрій Гранатуров, заступник командира Військово-Морських сил Збройних Сил України, контр-адмірал Олексій Неїжпапа, керівники районних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Миколаївської і Київської областей, Миколаєва, рідні та близькі військовослужбовців.

Марина ШКОРУБСЬКА.
Фото надано автором.