Над проектуванням незавершеного корпусу обласного онкодиспансеру активно працюють фахівці Рівненської філії ДП «Діпромісто». Адже за 20 років, відколи почали будувати цей комплекс, змінилися будівельні норми, проект застарів.

Нині Рівненський онкодиспансер має три корпуси — хірургічний, радіологічний та блок забезпечення. Він розрахований на 230 місць, однак є потреба у їх збільшенні.

— Торік в онкодиспансері отримали допомогу майже вісім тисяч людей, і не лише з Рівненщини. Лікарі за рік провели майже п’ять тисяч операцій. Оскільки не працюють лінійні прискорювачі у Києві та Львові, до нас на лікування їдуть пацієнти чи не з половини України. Окрім того, наша установа — єдина, в якій лікують дітей з народження і до восьми років, — розповів головний лікар онкодиспансеру Григорій Максим’як. — Тому ми з нетерпінням чекаємо на завершення згаданого довгобуду.

Як повідомили у Рівненській ОДА, цього року з обласного бюджету на будівництво другого пускового комплексу другої черги обласного онкодиспансеру спрямували майже 10 мільйонів гривень.

Фото надано автором.