Із червня южноукраїнські діти на Миколаївщині зможуть безплатно, корисно і весело проводити канікули. Запрацює проект «Тренер у кожен двір», який став одним із найважливіших напрямів міської комплексної програми розвитку культури, фізичної культури, спорту і туризму в Южноукраїнську.
Минулого року програма успішно себе зарекомендувала і сприяла виконанню головного завдання — захистити дітей від впливу вулиці і долучити до здорового способу життя. Протягом літнього періоду на подвір’ях двох мікрорайонів міста проводилися спортивні заходи під контролем професіоналів із ДЮСШ. Діти займалися з тренером, батьки були задоволені. Заняття проводилися безплатно.
Однак, незважаючи на минулорічний успіх, 2018-го фінансування програми «Тренер у кожен двір» припинилося. Через це старт нинішньої кампанії, запланований на 1 квітня, зірвався. Закуплений інвентар простоював, а маленькі южноукраїнці не мали можливості організовано і з користю провести дозвілля.
Та завдяки втручанню ініціативної групи депутатів на найближчій сесії міськради в рамках перегляду бюджету Южноукраїнська буде запропоновано спрямувати на фінансування «Тренера в кожен двір» 50 тисяч гривень. Якщо решта депутатів підтримають це питання, програма запрацює вже з червня.