Спеціалісти обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями провели низку соціокультурних заходів для молоді та дітей з інвалідністю, а також їхніх батьків і педагогів. Розпочалась така зустріч із спілкування з дітьми Рубіжного, які мають вади слуху. Представники Дитячого телебачення «Веселка» передали для дітей області з вадами слуху на електронних носіях казки, які для своїх однолітків з інвалідністю начитували хлопчики та дівчатка. Наступного дня представники центру продовжили програму в місті Сватове і теж зустрілись тут із дітьми зі зниженим слухом та з тотальною його втратою.

На знімку: Тетяна Баранцова спілкується з дітьми.

«Цей проект дав змогу дітям з Луганщини, які є внутрішньо переміщеними особами, підтримати своїх однолітків, котрі мають проблеми зі слухом. Цій категорії дітей не вистачає книжок, і ми хочемо допомогти зібрати невеличку бібліотеку такої літератури», — прокоментувала директор Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова.
Нині у спільних планах організаторів — профорієнтаційна робота, підвищення правових знань школярів та молоді, участь у соціокультурних програмах за межами області та інші заходи. Одним із напрямів роботи з дітьми, які мають вади слуху, з вересня 2018 року стане онлайн-навчання англійської мови. Над розробленням методики, матеріалу вже працюють фахівці ГО «АМІ-Схід» та обласного центру адаптації, залучені педагоги.
Організаторами соціокультурних заходів виступають управління молоді та спорту ОДА, Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями, ГО «АМІ-Схід», Луганський обласний регіональний центр фізичної культури і спорту «Інваспорт» та інші.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.