Обстеження форварда «Ліверпуля» Могамеда Салага виявило пошкодження зв’язок плечового суглоба, але перспективи лікування гравця оцінюються позитивно. Нападника не виключили із заявки збірної Єгипту на чемпіонат світу, він зберігає шанси взяти участь у турнірі.

Нагадаємо, Салаг зазнав травми у фіналі Ліги чемпіонів у Києві в боротьбі з оборонцем мадридського «Реала» Сергіо Рамосом. Єгиптянин не зміг продовжити зустріч, його замінили на 30-й хвилині.

Наступного дня він вирушив відновлюватися до Іспанії. Фізіотерапевт англійського клубу Рубен Понс, під керівництвом якого проходить курс лікування у Валенсії лідер «червоних», розповів про орієнтовні терміни його відновлення і моральний стан.

«Ми проводимо достатньо часу з Могамедом і багато спілкуємося. Він нічого не говорив про те, що злий на Рамоса, найімовірніше, це була випадковість.

Для відновлення потрібно орієнтовно 3—4 тижні. Він поїде на чемпіонат світу. Однак точні терміни, коли Салаг зможе грати, звичайно, нині назвати не можна. Ми робимо все можливе для його якнайшвидшого одужання», — наводить слова Понса Mundo Deportivo.

***

«Могамед Салаг має бути в остаточній заявці збірної Єгипту на чемпіонат світу, яку оголосять 4 червня. Віра, рішучість і патріотизм допоможуть Салагу пройти цей важкий період», — повідомив міністр спорту Єгипту Галед Абд Ель-Азі.

***

Колишній гравець «Шахтаря» В’ячеслав Шевчук зазначив, що оборонець «Реала» Сергіо Рамос винен у травмі нападника «Ліверпуля» Могамеда Салага.

«Пристрасті з приводу цього моменту не вщухають донині. Усі футбольні люди обурені поведінкою Сергіо Рамоса. Багато говорити не буду. Як на мене, це хамський вчинок, який не побачив суддя. Іспанець схопив його за руку і тримав, поки той не впав.

Коли Могамед був на полі, «Реал» кілька разів перейшов свою половину поля. Невідомо, як би склався матч, якби Салаг грав до кінця», — підсумував В. Шевчук.

***

Уболівальники закликають УЄФА покарати Сергіо Рамоса. Понад 300 тисяч осіб підписали петицію з вимогою покарати захисника «Реала».

«Рамос — жахливий приклад для майбутніх поколінь футболістів. Замість того щоб вигравати матчі чесно, він використовує хитрощі й ігнорує дух футболу та фейр-плей», — ідеться в тексті петиції.