Сєверодонецьк

За матеріалами СБУ організаторку антиукраїнського псевдореферендуму засуджено до семи років ув’язнення. У травні 2014-го ця «активістка» очолювала у Новоайдарському районі «штаб» з проведення незаконного «референдуму про державну самостійність ЛНР». 

Організувавши у райцентрі «штаб виборчої комісії», вона з кількома спільниками провела фейковий захід. А в інтерв’ю російському пропагандистському телеканалу ще й висловила підтримку політиці Кремля щодо України. Коли ж до Новоайдару ввійшли підрозділи ЗСУ, прихильниця «русcкого мира» втекла до Росії, де й досі переховується від українського правосуддя.

Новоайдарський районний суд визнав зловмисницю винною і виніс їй вирок. Поки що заочно. Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня затримання злочинниці та виконання вироку.

Загалом у 2015—2018 рр. у Луганській області слідчі СБУ завершили досудове розслідування та передали до судових органів обвинувальні матеріали стосовно 155 організаторів та активних учасників антиукраїнського «референдуму» 2014 року.