Відбулася прес-конференція, на якій 45-річний Зінедін Зідан оголосив про свою відставку.
«Я вирішив не продовжувати роботу з «Реалом». Це може здатися дивним, але команді, щоб і далі перемагати, необхідні зміни. Потрібен новий підхід і тренерські рішення», — заявив Зідан.
Відома іспанська газета AS назвала можливі причини відставки Зінедіна Зідана. Як повідомляє видання, у французького фахівця зіпсувалися відносини з президентом клубу Флорентіно Пересом. Причиною погіршення відносин послужили трансфери, які Перес планував без схвалення Зідана.
До них належить перехід форвардів Роберта Левандовського («Баварія») і Неймара (ПСЖ), а також воротаря «Атлетика» Кепи Аррісабалаги, в яких Зідан не був зацікавлений.
Другою причиною відставки називають невизначеність із майбутнім нападників Кріштіану Роналду і Гарета Бейла. Третьою причиною послужило невдоволення Зідана відсутністю підтримки з боку клубу в середині сезону, коли ЗМІ активно говорили про його звільнення і сватали в «Реал» Йоахіма Льова та Маурісіо Почеттіно.
Нагадаємо, Зідан очолив «Реал» 2016 року. За цей період француз, перебуваючи біля керма королівського клубу, виграв три Ліги чемпіонів, одну Прімеру, один Суперкубок Іспанії, два Клубні чемпіонати світу і два Суперкубки УЄФА. Фантастичне досягнення!
Загалом під керівництвом Зідана «Реал» провів 149 матчів, у яких здобув 105 перемог, зазнав 16 поразок і ще 28 разів зіграв унічию. Виходить, що переможний фінал Ліги чемпіонів у Києві став останнім матчем Зінедіна Зідана (на знімку) в нинішньому «Реалі».

Фото uefa.com.
Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.