Ситуація на Донбасі залишається складною. За даними прес-центру штабу ООС, останню добу (станом на ранок 1.06) російсько-окупаційні війська 26 разів застосовували заборонену зброю — міномети калібрів 120 і 82 мм та артилерію калібру 122 мм.

На Луганському напрямку найактивніше бойові дії тривали в районі населеного пункту Новотошківське. На донецькому — в районах населених пунктів Новоселівка друга та Кам’янка. На Маріупольському напрямку — в районах населених пунктів Чермалик, Павлопіль та Водяне. 

«Бойовики продовжують обстрілювати мирне населення. Напередодні під вогонь окупантів потрапив населений пункт Чермалик. Найманці застосували артсистеми 122 калібру та міномети калібру 82 та 120 міліметрів. Загалом по селищу ворог випустив щонайменше 30 снарядів. Унаслідок вибуху 82-міліметрової міни пошкоджено фасад житлового будинку. Противнику завдано втрат: двоє окупантів загинули та двоє поранено. Знищено п’ять одиниць техніки, з них два вантажні автомобілі з боєприпасами, один автомобіль невстановленого типу, одну одиницю ЗУ-23-2 та один міномет», — повідомили у штабі.

За інформацією координатора групи «Інформаційний спротив» Костянтина Машовця, ситуація на Донбасі загострилася через наказ ватажка російських окупаційних сил Донеччини своїм підлеглим уражати військову техніку українських військових у зоні бойових дій. «Окупаційне формування намагається це так зване «розпорядження» виконувати. Вони завдають ударів по заздалегідь розвіданих цілях. Наприклад, у районі Талаківки вони завдали удару по тиловому пункту управління. В районі Торецька намагалися накрити склад однієї з механізованих бригад. Влучили, щоправда, по лікувальних установах у місті. Це нібито відплата за обстріл мирних кварталів», — розповів він.