Ось і дочекалися справжнього літа. Вже сонечко пригріває, теплий вітерець приємно куйовдить зачіску — можна й прогулятися містом.

Усім відомо, що Чернігів, тобто древній Чернігів, багатий на історичні пам’ятки. І кому ж, як не студентам-історикам, знайомити гостей (та й деяких городян не завадило б) зі славетною історією нашого міста?!
За останній рік Чернігів з його центральними парками та алеями став дуже привабливим. Діти граються, дорослі відпочивають. А навкруги — море квітів. Вечорами різнокольоровими світлячками виграють фонтани. Гарно так!
Козацький Чернігів студенти пропонують вивчати разом з Іваном Мазепою, Дем’яном Многогрішним, Василем Дуніним-Борковським, Мотрею Кочубеївною й Настею Скоропадською. Кожної останньої суботи місяця увечері для всіх охочих безплатно проводять такі ознайомчі екскурсії. Іноді збирається до 200 чоловік. Костюми студентам для такої гарної справи люб’язно надав обласний музично-драматичний театр ім. Т. Шевченка. Саме цим студенти-історики створюють альтернативу Львову з його паном Шльосером, празькому скелету...

Віктор КОШМАЛ.
Фото автора.