На Кіровоградщині головні події до Міжнародного дня захисту дітей розгорнулися на майдані перед міськрадою Кропивницького та в парку «Ковалівський». Під час програми «Ми — діти твої, Україно!» учасники свята мали можливість випробувати свої сили і уміння в «Науковому пікніку», переможцям міського конкурсу «Дитина року-2018» вручили відзнаки, а дітям загиблих захисників — подарунки. У центральному парку обласного центру для юних містян розгорнулася «Квітуча країна дитинства» (на знімку).

Діти мали нагоду стати учасниками та глядачами туристсько-краєзнавчого фестивалю «Люби і знай свій рідний край», бебі-шоу «Дитинство — це гомін веселий усюди», свята книги «Планета дитинства» та творчих звітів центрів позашкільної освіти, вихованці яких розгорнули виставку робіт декоративно-ужиткового мистецтва та провели майстер-класи. Мами і тати разом із малюками взяли участь у традиційній акції «Місто в пелюшках». Також тут визначали найспритніших у змаганнях із дартсу, шахів тощо.
Обласна філармонія підготувала святкову програму, в кінотеатрі «Портал» винуватців свята розважали мультиками та частували морозивом, а «Веселі карамелі» організували для них карамель-шоу.

Петро МЕЛЬНИК.
Фото надано автором.

Кіровоградська область.