Луганщина відзначила вісімдесят років із дня свого утворення

Усі заходи з нагоди цієї дати відбувалися під девізом «Луганщина — це Україна». Основне дійство відбулось у Сєверодонецьку. Програма урочистостей була настільки насиченою, що охопила не лише площу Перемоги, а й сквери та майданчики поблизу неї. Поки з одного боку площі глядачі захоплювалися яскравим театралізованим виступом обласного козачого кінного театру з новою програмою «За вільну Україну, за свій коханий край!», на другому тривав парад шкільних автобусів, оформлених графічними малюнками із зображенням символів і пейзажів кожного району. Знайшли прихильників виставка майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, виставка-продаж сувенірної продукції переможців обласного конкурсу «Символ Луганщини», творів вихованців художніх шкіл Сєверодонецька тощо. Під час «Медіа-вернісажу» знайомили з газетами міст і районів регіону. Також відбувся «Парад районів». На знак єдності його учасники тримали таблички з назвами населених пунктів, що розташовані на тимчасово окупованій території.

Під час святкування встановлено національний танцювальний рекорд. П’ятсот учасників 83 хореографічних колективів одночасно виконали український танок (на знімку). Цей факт зафіксувала представник Книги рекордів України, радник міністра культури, народна артистка Анжеліка Рудницька. У його підготовці взяли участь колективи з усіх підконтрольних українській владі міст і районів краю. Готували номер майже півроку, репетирувати довелося дистанційно. А композитор, художній керівник ансамблю пісні і танцю «Радани» обласної філармонії Ілля Ханенко спеціально написав музику.
У відеопоздоровленнях луганчан привітали голова Львівської облради Олександр Ганущин та голови Одеської, Херсонської, Сумської і Закарпатської ОДА — Максим Степанов, Андрій Гордєєв, Микола Клочко, Геннадій Москаль.

Павло ВОРОНЦОВ.
Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.