Жителі селища Чкалове Запорізької області перекрили своїми автівками частину траси М-18 Харків — Сімферополь. Пропускали лише водіїв із дітьми та карети швидкої допомоги. Розповідають, їх мета — привернути увагу енергетиків, адже майже 400 будинків у селищі залишились на добу без світла.
За словами місцевих, несправність, через яку зникло енергопостачання, працівники обленерго ліквідувати відмовились. Обурені мешканці селища запевняють — співробітники обленерго свою відмову мотивували затримкою зарплатні на підприємстві. Відомо, що загальна заборгованість «Запоріжжяобленерго» перед співробітниками перевищує 300 млн гривень.
— Те, що обленерго затримує зарплатню, призвело до критичної ситуації в області. Я гадаю, що це перший дзвіночок, і вважаю, що це відбувається з мовчазної згоди нашого уряду. Адже ми неодноразово ініціювали звернення до Президента України та Кабміну щодо плачевної ситуації на цьому підприємстві, — сказала депутат Запорізької обласної ради Людмила Любім.
Незабаром після перекриття дороги співробітники «Запоріжжяобленерго» несправність ліквідували та поновили енергопостачання у селищі. Втім, якщо найближчим часом ситуація із заробітними платами на підприємстві не вирішиться, посадовці не виключають і можливості нових страйків.

Запорізька область.