Останню добу (станом на ранок 4.06) бойовики на Донбасі 27 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу ООС, у чотирьох випадках було застосоване важке озброєння — артилерія калібром 122 мм та міномети калібром 120 мм і 82 мм. Найактивніші бойові дії тривали в районах населених пунктів Авдіївки, Новотороїцького, Гнутового, Лебединського.
Загарбники продовжують грубо порушувати норми міжнародного гуманітарного права. З гармат калібру 152 мм обстріляно Талаківку. Окупанти випустили по селищу не менше трьох снарядів. На щастя, постраждалих немає.
«Під час бойових дій минулої доби у складі Об’єднаних сил втрат немає. За даними розвідки, ворог зазнав втрат: одного окупанта знищено». Крім того, підрозділи ЗС України зі складу Об’єднаних сил, реагуючи на заяву від Донецької обласної ВЦА та звернення місцевих мешканців с. Південне (Чигирі) днями провели розмінування місцевості навколо населеного пункту — зазначили в прес-центрі штабу.
Про останні події на фронті розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район с. Кримське, луганський напрямок): «Ситуація щодня загострюється. Обстрілюють нас регулярно, практично цілодобово. Наприклад, сьогодні зранку наш опорний пункт піддався масованому обстрілу. Продовжувався він понад годину. Орки використовували в основному 82 мм міномети і СПГ. Також вони випустили снаряди 122 калібру. Ними вони намагалися поцілити в наш бліндаж. Однак, на щастя, бажаної мети не досягли. Луплять вони з окупованого села Жолобок, де розмістився один з підрозділів російсько-окупаційних військ. Прямо з будинків й ведуть вогонь. Тому адекватну відповідь ми дати поки не можемо, оскільки там знаходяться мирні жителі. Отака в нас ситуація. Усі хлопці живі й здорові».