Футбол. У Києві відбулися загальні збори учасників української Прем’єр-ліги. На них очільник української УПЛ швейцарець Томас Грімм роз’яснив присутнім ситуацію із заміною рівненського «Вереса» на ФК «Львів» у чемпіонаті елітного дивізіону. Також він заявив про позитивні зрушення у створенні єдиного телевізійного пулу.

Очільник розповів, що з ФФУ повідомили: всі клуби, які вийшли до УПЛ за спортивним принципом («Арсенал» (Київ), «Десна» (Чернігів) і «Полтава»), отримали ліцензії для участі у наступному турнірі Прем’єр-ліги.

Хоча жоден із цих клубів не має домашнього стадіону, котрий відповідає всім вимогам Регламенту. Раніше повідомлялося, що «Арсенал» домовляється з ФФУ про оренду стадіону імені Баннікова, «Десна» збирається грати на «Оболонь-Арені», а «Полтава» — гостювати у «Ворскли» на арені імені Бутовського.

Щодо передачі рівненським «Вересом» місця в Прем’єр-лізі ФК «Львів», то всі формальні та юридичні питання було витримано. Однак, представники ФФУ повідомили, що нині триває консультація з УЄФА щодо цього питання.

Тепер про єдиний телевізійний пул. Томас Грімм розповів:

— Прогрес у цьому питанні спостерігається, маємо принципову домовленість про передачу прав на телетрансляцію ігор Прем’єр-ліги починаючи з сезону-2019/2020. Це прямо прописано в договорі, який уклали клуби УПЛ. Його передамо на розгляд ФФУ.

Відповідно, керуючись цією угодою, ми одразу візьмемось до питань оцінки та розробки пулу за сприяння маркетингових партнерів для того, щоб підготувати його належним чином...

Отже, намітилися певні зрушення. Але, як то кажуть, від добрих намірів до їх виконання дистанції бувають різні.