6 лютого в Будинку профспілок на 5-му поверсі стався потужний вибух, у результаті якого є постраждалі. За офіційною інформацією ГУ МВС Києва, о 12.20 на спецлінію 102 столичної міліції від лікаря надійшло повідомлення про те, що до клінічної міської лікарні №17 доставлено чоловіка в тяжкому стані.

У потерпілого діагностовано пошкодження очей та травму кисті руки. Поранений без свідомості. Вік та місце проживання чоловіка — не встановлено. Зі слів медпрацівника, потерпілий перебував у Будинку профспілок на п’ятому поверсі, відкрив якусь коробку, після чого стався вибух, у результаті якого чоловік і отримав травми.

До Будинку профспілок прибула слідчо-оперативна група Шевченківського райуправління столичної міліції. Проте активісти не допускали правоохоронців до місця події. Другу групу співробітників Шевченківського РУ було направлено до лікарні № 17, щоб поспілкуватися з потерпілим, коли той прийде до тями», — зазначили правоохоронці. Матеріали внесено до Єдиного обліку Шевченківського райуправління. Триває подальша перевірка.

Між тим, агентство УНН отримало інформацію, що вибух стався там, де розташовуються представники «Правого сектору». «На даний час приміщення поверху задимлені, вибиті двері та вікна. Окремі очевидці події розповідають про двох постраждалих із відірваними кінцівками. Представниками «комендатури Майдану перекрито доступ відвідувачів до Будинку профспілок», — повідомив співрозмовник агентства.

Коли верстався номер, із джерел МВС стало відомо, що до лікарні доставлено ще одного постраждалого, який, імовірно, отримав тілесні ушкодження в результаті вибуху. У потерпілого медики діагностували термічний опік очей 3-го ступеню. За попередньою інформацією, постраждалим є 15-річний мешканець Львівщини.

Вл. інф.