Жителі селища Анастасівка Томаківського району Дніпропетровської області вийшли на акцію протесту, перекривши важливу обласну трасу.
«Ця траса зв’язує три області. Стан дороги критичний, пересуватися по ній стало неможливо, — розповів учасник акції Іван Авраменко. — Люди вийшли на протест, бо через аварійний стан дорожнього покриття вантажні важкогабаритні автомобілі почали об’їжджати цю дорогу через вузькі вулички селища, проїжджаючи поблизу житлових будинків. Сільські вулиці абсолютно не призначені для такого виду транспорту. Адже там граються діти, гуляють тварини. Люди, втомившись від цього, вирішили у такий спосіб заявити про цю проблему. Це перша наша акція, у ній узяли участь понад сто місцевих жителів».
Селяни розблокували трасу тільки після приїзду представників керівництва району й облавтодору, які особисто могли переконатися у жахливому стані дороги. Чиновники підтвердили, що дорога аварійна. На місце проведення акції прибув виконувач обов’язків глави філії «Томаківський райавтодор» Володимир Саванчук, після чого негайно була викликана чергова ремонтна бригада, яка стала частково усувати ями на трасі. Представниками поліції було складено акт огляду стану дорожнього покриття.
Обласна влада пообіцяла місцевим жителям протягом тижня провести повний ямковий ремонт дороги, а протягом місяця — капітальний. Місцеві мешканці попередили чиновників, що стежитимуть за виконанням цієї обіцянки.
А тим часом у результаті перевірки радіаційного фону на вулиці Шепетова в Кам’янському Дніпропетровської області було виявлено перевищення допустимих норм. Про це повідомила прес-служба Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, фахівці якої взяли участь у роботі комісії Кам’янської міськради.
Перевищення радіоактивного фону виявили локально на 100-метровій ділянці вулиці, у тих місцях, де ями на дорозі були засипані невідомими будівельними матеріалами. Як сказано в повідомленні держслужби, «для більш детального вивчення радіаційного фону території, установлення джерела й причин забруднення органам місцевого самоврядування рекомендовано провести додаткові лабораторні виміри в селітебній зоні по вулиці Шепетова».