Керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак побував із робочою поїздкою на Кіровоградщині. Голова ОДА Сергій Кузьменко та начальник Служби автомобільних доріг в області Вадим Коюденко показали керівнику «Укравтодору» новозбудовану автомобільну дорогу в обхід Знам’янки.

Голова «Укравтодору» Славомір Новак, голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, начальник служби автомобільних доріг в Кіровоградській області Вадим Коюденко.

Будівництво другої черги об’їзної дороги розпочали в 2011 році, а завершили роботи і відкрили рух для транспорту в грудні 2017-го. Загальна вартість робіт на об’єкті — понад 141 млн грн з різних джерел фінансування, повідомляє прес-служба облдержадміністрації. Гарантійний термін експлуатації без капітального ремонту — десять років.
Введена в експлуатацію ділянка завдовжки понад шість кілометрів є важливою для розвитку економіки області, оскільки з’єднує низку населених пунктів із дорогами державного значення Київ — Знам’янка, Знам’янка — Луганськ — Ізварине та місцевого значення Знам’янка — Подорожнє. Її відкриття дає можливість розвантажити місто від великовагового транспорту, інтенсивний рух якого створював загрозу ДТП,  дискомфорт для жителів Знам’янки та спричиняв руйнування будинків.
«Ця дорога є першим за останні роки новим будівництвом обходу міста, проведеним за кошти з державного бюджету, — зазначив, перебуваючи на об’єкті, Славомір Новак. — Це також гарний приклад співпраці Служби автомобільних доріг із місцевою владою, яка співфінансувала будівництво».
Загалом Кіровоградщина має хороші перспективи нарешті з’єднати регіони України якісними автошляхами, переконаний Сергій Кузьменко. «У нас професійно працюють дорожні служби. За останні декілька років на Кіровоградщину залучили досвідчені підрядні компанії, які збудували сучасні підприємства з виготовлення асфальтобетону, створили необхідну інфраструктуру», — зауважив голова ОДА під час робочої зустрічі й повідомив, що до кінця 2018 року заплановано завершити капітальний ремонт на ділянці дороги Знам’янка — Луганськ — Ізварине у напрямку міста Дніпро загальною довжиною 77 кілометрів. А також виконати капітальний ремонт ділянки дороги від Кропивницького в напрямку Миколаєва, на що виділено кошти з держбюджету.

Петро МЕЛЬНИК.
Фото з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.