Особовому складу міліції Вінниччини представили нового керівника — полковника міліції Олега Школьного.

В. о. першого заступника міністра внутрішніх справ Віктор Дубовик, який представляв нового керівника, наголосив, що Олег Школьний має значний досвід практичної та управлінської роботи в органах внутрішніх справ. Він очолював чотири районні управління міліції в Києві, у тому числі, Печерського району, а протягом останнього часу працював на посаді керівника Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків МВС України. Саме на цю посаду перейшов попередній головний міліціонер Вінниччини генерал-майор Віктор Русин. У Вінниці він керував обласною міліцією лише рік і два місяці, з листопада 2012-го.

Нагадаємо, 25 січня нинішнього року під час штурму протестувальниками приміщення вінницької обласної влади міліція не застосовувала силу до порушників. Віктор Русин двічі виходив до розгніваного натовпу, але його заклики зупинити штурм державної установи не дали бажаного результату. Група радикально налаштованих людей, використовуючи проти міліціонерів балончики з газом та вогнегасники, з уламками меблів у руках, здолала кордон міліції і зайняла приміщення. Під час сутичок 18 міліціонерів зазнали травм різного ступеня тяжкості.

Міліціонери також не застосовували силові дії для звільнення приміщення. Мітингувальники залишили його після триденних переговорів з керівництвом області. Одразу після того голова облдержадміністрації Іван Мовчан повідомив, що, за оперативною інформацією, у стінах будинку обласної влади знаходилося приблизно тонна вибухових і легкозаймистих речовин. За його словами, цього вистачило б, щоб злетів у повітря цілий квартал. Він стверджує, що вибухонебезпечні речовини зберігалися на всіх поверхах, на горищі та в підвалі будівлі. «Найменші силові дії могли б призвести до численних жертв, тож ми свідомо відмовилися навіть розглядати силовий варіант звільнення приміщення від мітингарів», — зазначається у заяві Івана Мовчана, оприлюдненій на сайті облдержадміністрації.

Вінницька область.