Днями Луганщина приймала делегацію Представництва Європейського Союзу в Україні та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
На зустрічі з керівництвом області очільник Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот зазначив, що Євросоюз продовжує надавати допомогу сходу України, виділяючи кошти на розвиток регіону, й сьогодні Брюссель та Вашингтон планують впровадити нову програму підтримки. Зокрема, потребує гуманітарного реагування ситуація уздовж лінії розмежування. «Ми зараз зосереджені на тому, щоб Луганщина розвивалася нарівні з іншими областями, у тому числі в плані модернізації та реформування», — сказав Беренд де Гроот.
Для цього, за словами почесного гостя, важливо скоординувати плани розвитку територій на наступні кілька років з аналогічними планами міжнародних донорів. Відправною точкою за цим напрямом, вважає Беренд де Гроот, має стати запропонована обласною владою програма.
У свою чергу, директор місії USAID в Україні пані Сюзан Фрітц зауважила, що діючі на території нашої країни програми стануть більш поширені на східні області. Йдеться про сприяння модернізації сільського господарства, підтримку підприємництва, внутрішньо переміщених осіб тощо.
Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко та директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денис Денищенко обговорили з членами делегації інші проблемні питання та визначили напрями спільної роботи.
Також міжнародна делегація взяла участь у засіданні круглого столу на тему: «Взаємодія Луганської області з міжнародними партнерами: досягнення та бачення подальшої співпраці», де було розглянуто варіанти вдосконалення та можливі нові форми реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року, основні напрями та стратегічне бачення надання міжнародним співтовариством допомоги Луганщині.

Луганська область.