Своє ставлення до політичної кризи в Україні цими днями висловлюють депутати місцевих рад Донеччини. Новоазовська районна рада прийняла звернення, в якому закликала «підтримати ініціативу про звернення до Верховної Ради з вимогою закріплення в Конституції України федеративного статусу країни». Депутати вважають, що в країні здійснюється спроба державного перевороту, а «масові порушення громадського порядку, захоплення будівель державних закладів, формування паралельних незаконних органів управління... можуть призвести до хаосу, громадянської війни і розколу України».
Народні обранці звернулися до парламенту із вимогою «заборонити всі екстремістські і неонацистські організації, відповідальні за кровопролиття і такі, що відкрито закликають до повалення законної державної влади». Районна рада закликала уряд припинити бюджетне фінансування регіонів, де «владу узурпували незаконні органи управління». «Перед загрозою політичної нестабільності, ініційованої праворадикальними політичними організаціями, наш район повинен бути готовий виступити об’єднаними силами, щоб захистити своїх мешканців від загрози екстремізму», — йдеться в документі.
А депутатам Амвросіївської районної ради не подобається зміст новин провідних телеканалів 1+1, «5-й канал», ІCTV, TVІ та СТБ. «У той час, як частина мітингувальників у центрі й на місцях діє силовими, незаконними методами, власники приватних телеканалів, які транслюють репортажі з місця подій, використовують медійні засоби для задоволення власних політичних амбіцій. Інформаційна стратегія каналів спрямована на публічне формування політичних уподобань їхніх власників. Така необ’єктивність, помножена на некритичне сприйняття інформації певною частиною населення, являє собою гримучу суміш і, по суті своїй, грає провокаційну роль», — вважають депутати. Районна рада засудила «підбурювальну інформаційну політику, спрямовану на розпалювання ескалації беззаконня й анархії, а не на мирне врегулювання політичної ситуації».
Донецька область.