Учасники Одеського євромайдану під гаслом «Не брешіть нам за наші гроші» провели пікетування будівлі Одеської обласної державної телерадіокомпанії. Приводом для пікету стало зникнення з ефіру обласного держТБ випуску новин українською мовою, які виходили протягом 30 років і наразі є єдиною інформаційною телепрограмою Одеської області, що виходить державною мовою.
На думку протестувальників, обласне держТБ спотворює дійсність і не відбиває реальний стан речей в Україні й Одесі зокрема. Вину за це пікетувальники поклали на нинішнє керівництво ОДТРК на чолі з Марією Аксьоновою, яку призначено на посаду гендиректора два місяці тому.
Обурення євромайданівців викликала також зміна мовної політики ОДТРК, зроблена всупереч виданої каналу ліцензії, згідно з якою новинні блоки на державному ТБ мають озвучуватися державною мовою.
Активісти євромайдану принесли дирекції ОДТРК своєрідні подарунки: те, чого, на їхню думку, бракує керівництву для професійної діяльності, — свинячі вуха та язик, щоб чути й правдиво повідомляти телеглядачам, що відбувається в регіоні, а також підручник української мови.
Одеса.