Футбол. Один із найвідоміших українських футбольних клубів «Дніпро» позбавили професіонального статусу. Він втратив місце у Другій лізі.

Дніпряни не отримали атестата для участі у чемпіонаті Другої ліги на наступний сезон. Крім того, ФІФА ухвалила рішення про пониження клубу у класі за старі борги перед тренерами та футболістами.

Також під питанням залишається виступ «Дніпра» навіть у любительській першості. Поки що клуб не подав жодних документів до Асоціації аматорського футболу України. Тож взагалі може припинити існування.

Сезон у Другій лізі «Дніпро» завершив на восьмому місці серед 12 команд групи Б. Нині у місті створено новий клуб — СК «Дніпро-1», куди рік тому перейшли тренер Дмитро Михайленко та більшість футболістів «старого» колективу. Клуб посів перше місце в групі Б Другої ліги та перейшов до Першого дивізіону.

***

У Лізі Європи-2014/15 «Дніпро» встановив своє найбільше досягнення за часи виступів у єврокубках — зіграв у фіналі турніру.

«Дніпро» тричі ставав віце-чемпіоном України та сім разів здобував бронзові медалі національної першості. 1983 та 1988 років клуб вигравав золоті нагороди чемпіонату СРСР.

У сезоні 2016/17 «Дніпро», власником якого є Ігор Коломойський, вибув із Прем’єр-ліги та був відправлений через санкції ФІФА до Другої ліги.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.