На Рівненщині впродовж трьох днів відзначатимуть 367-му річницю битви під Берестечком. Традиційні заходи відбудуться на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви», що в селі Пляшева Радивилівського району.

Богослужіння у Свято-Георгіївському соборі розпочалися 8 червня. А у суботу на Козацькому цвинтарі відслужать панахиду за упокій душ козаків, загиблих у бою (село Острів). Учасники Всеукраїнського дитячого фестивалю патріотичної пісні «Наша слава козацька не вмре, не загине!» покладуть квіти до пам’ятника Героям Берестецької битви.
У неділю в Свято-Георгіївському соборі відбудеться патріарше богослужіння та Вселенська панахида за спокій душ загиблих українських козаків і новітніх українських героїв, які полягли за незалежність держави. Службу очолить Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні 18 архієреїв та духовенства Київського патріархату з усієї України.
Після цього до пам’ятника Героям Берестецької битви покладуть квіти, присутнім презентують літературно-мистецьку композицію «На поклін до Козацьких Могил».

Олександра ЮРКОВА.
Фото з інтернет-ресурсу.