Кілька днів жили на «Соколиному хуторі» п’ятнадцятеро талановитих дітей з прифронтового міста Мар’їнки, що на Донеччині. Вихованці художньої студії «Степ» із захопленням вбирали в себе красу поліської природи і переконувалися, що все це — Україна.

З дітьми займалися члени «Спілки учасників АТО Ічнянського району» та волонтери. Один із них — Євген Зінич каже, що дорослі були вражені широким світоглядом юних гостей, адже вони, як переможці різних конкурсів та виставок, побували в багатьох країнах Європи. Ветерани та волонтери пригощали маленьких митців полуницею та солодощами, а ті за три дні створили 70 картин, тридцять з яких подарували гостинному «Соколиному хутору».
Для юних мар’їнців організували екскурсії в Національний заповідник «Качанівка» та Тростянецький дендропарк. «Це надзвичайні діти. Було дуже цікаво, коли одна дівчинка зіграла на історичному роялі в качанівському палаці Тарновських, — розповів Євген Зінич. — Ми так захопилися їхніми талантами, що плануємо відвезти мольберти для студії «Степ» у Мар’їнку».

Василь ЧЕПУРНИЙ.
Фото Миколи ЧЕРЕПА.