КРОПИВНИЦьКИЙ:

Відзнакою управління ДСНС нагородили в Кіровоградській області Олександра Опару — чоловіка, котрий виявив рішучість та особисту відвагу під час порятунку дитини, яка потопала.

На знімку: Олександр Опара, врятований Назар та помічник начальника управління ДСНС з питань зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю Оксана Мачак.

Фото автора.

Семирічного Назара Стеблину під час прогулянки збило штормовими хвилями з крутих слизьких плит, що обрамляють берег Дніпра у місті Світловодськ. За щасливою випадковістю свідком події стала місцева жителька, яка почала кликати на допомогу.

Олександр Опара без вагань кинувся за хлопчиком, який на той момент вже був під водою. Витягши дитину на берег, чоловік надав йому першу долікарську допомогу. Нині з хлопчиком усе гаразд.

«Я побачив у воді білу футболку і пірнув. Коли дістав хлопця, він уже був синім. Штучне дихання і масаж серця робив уперше в житті. А вже коли з дитиною було все нормально, мене самого почало трусити», — розповів Олександр.

Батьки Назара, рятувальники, журналісти, місцеві жителі довго розшукували невідомого героя. Олександра Опару номінуватимуть на премію «Герой-рятівник року».