Майже 700 коронарних стентів та понад 500 наборів діагностичних катетерів отримав серцево-судинний центр, створений на базі Рівненської обласної клінічної лікарні в рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Окрім цього, обласна лікарня одержала ще майже 2000 комплектів витратних матеріалів.
За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Юрія Осіпчука, це дасть змогу істотно здешевити вартість операцій в обласному серцево-судинному центрі, адже надаватимуться пацієнтам, яким вони підходять, безплатно.
— МОЗ намагається забезпечити лікарні необхідними витратними матеріалами. Але, на жаль, та кількість виробів, що ми отримуємо за рахунок державних коштів, далека від необхідної кількості. А тому вони в першу чергу використовувалися для невідкладних втручань, коли йшлося про порятунок життя людини. А тепер завдяки реалізації проекту Світового банку ми зможемо надавати безплатні витратні матеріали й іншим пацієнтам, — зазначив Юрій Осіпчук.
Керівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок висловив сподівання, що отримані обласною лікарнею матеріали істотно поліпшать якість надання медичної допомоги.
— Завдяки реалізації проекту сьогодні ми передаємо майже 3000 комплектів витратних матеріалів для проведення операцій в обласному серцево-судинному центрі. Серед них — 549 наборів діагностичних катетерів, 570 провідникових катетерів та провідників до них, 420 балонів для ангіопластики, по 31 мікрокатетеру та пристрою для тромбоаспірації, і головне — 686 коронарних стентів для стентування. Тож сподіваюся, що ці витратні матеріали істотно допоможуть лікарям надавати якісну медичну допомогу при серцево-судинних захворюваннях, — розповів Сергій Рибачок.

Рівне.