У рамках візиту парламентської делегації групи дружби між Україною та Канадою на чолі із Першим заступником Голови Верховної Ради Іриною Геращенко до Канади відбулися зустрічі народних депутатів із представниками української діаспори.

Парламентська делегації групи дружби між Україною та Канадою на чолі із Першим заступником Голови Верховної Ради України Іриною Геращенко у м. Торонто.

Фото прес-служби апарату Верховної Ради України.

Під час зустрічі із президентом Конгресу українців Канади Павлом Гродом, керівниками громадських організацій та спілок були обговорені питання санкційної політики проти РФ, допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України, співпраці у програмах із розмінування, навчальних програм для військовослужбовців та програм із реабілітації.

Особлива увага була надана питанням безпекової та гуманітарної ситуації на Донбасі, ситуації із порушенням прав людини в тимчасово окупованому Криму, питанням протидії пропаганді РФ.

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко подякувала представникам української діаспори в Канаді за підтримку України, збереження та популяризацію української культури за кордоном, інформування суспільства про ситуацію на Донбасі та в Криму, проведення акцій на підтримку звільнення політв’язнів.

«Канада послідовно підтримує Україну, й тут є й велика робота української громади, яка багато робить для інформування суспільства про ситуацію на Донбасі і в Криму, проводить акції підтримки політв’язнів», — наголосила Ірина Геращенко.

Народні депутати України поінформували представників української діаспори про медичну реформу, ухвалення Закону «Про Вищий антикорупційний суд» та щодо законопроекту «Про національну безпеку України» (№8068), який планується ухвалити найближчим часом.

Під час зустрічі також було обговорено стан торгівельно-економічного та культурно-гуманітарного співробітництва між Україною та Канадою.

Представники української діаспори повідомили, що восени в Торонто заплановано відкриття Меморіалу жертвам Голодомору.

10 червня, представники парламентської делегації разом із представниками української діаспори у Канаді відвідали Богослужіння в Соборі Святої Покрови УГКЦ у м. Торонто та разом помолились за мир в Україні.

ДОВІДКА

9-14 червня 2018 року Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко у складі делегації групи дружби з Канадою у Верховній Раді України перебуває з візитом у Канаді.
Програмою візиту заплановані зустрічі із урядовцями та парламентаріями Канади, зокрема членами групи дружби Канада — Україна та представниками української діаспори.

Під час візиту заплановано обговорити актуальні питання торговельно-економічного та культурно-гуманітарного співробітництва, безпекову та гуманітарну ситуацію на Донбасі, питання звільнення заручників та політв’язнів, порушення прав людини в окупованому Криму та скоординувати спільні позиції у парламентських асамблеях та міжнародних організаціях.

Факт

Сьогодні в Торонто проживає понад 200 тисяч представників української діаспори, функціонують 60 організацій та спілок.

 

Прес-служба апарату  Верховної Ради України.