Добровеличківська центральна районна лікарня продовжує оновлювати свої лікувальні підрозділи та лікувально-профілактичну матеріальну базу.

Лікувальні маніпуляції в оновленому денному стаціонарі Добровеличківської ЦРЛ виконує медична сестра Людмила Остапенко. 

Цьогоріч за рахунок районного бюджету тут отримали чимало медичного обладнання: апарат зовнішньої фіксації для потреб хірургічного відділення, для клініко-діагностичного відділення — аналізатор, для пацієнтів пологового відділення — апарат KIWI, для пацієнтів відділення анестезіології та інтенсивної терапії — шприцеву станцію, для надання медичної допомоги хірургічною та гінекологічною службами — електрохірургічний апарат, а для лікування захворювань терапевтичного та хірургічного профілю — апарат магнітотерапії.
За кошти меценатів і районного бюджету відремонтували та оновили денний стаціонар на 48 ліжок. Провели капітальний ремонт і оновили інвентар у реабілітаційному центрі ЦРЛ.
Із початку року лікарня забезпечила себе автономним джерелом водопостачання — на території закладу пробили свердловину. Також відремонтовано ще одну малосімейну квартиру в гуртожитку для медичних працівників.
Завдяки такому підходу до вирішення виробничих і побутових проблем медичних працівників Добровеличківська ЦРЛ є нині єдиною в області серед сільських лікарень, яка має в штаті шістьох лікарів-анестезіологів, чотирьох хірургів, чотирьох гінекологів і забезпечена всім необхідним для цілодобового постового чергування.

Петро МЕЛЬНИК.
Фото Лариси ЛАПИ.