У Мінську відбулися чергові переговори контактної групи. Представники Росії у ТКГ щодо врегулювання конфлікту на Донбасі не погодилися на пропозиції української сторони щодо встановлення повноцінного миру в зоні конфлікту. Про це повідомила речниця представника України у контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.
За її словами, йдеться про припинення вогню, відведення важкого озброєння і створення вільної від нього ділянки в районі населених пунктів Кальміуське, Кумачове, Новоазовськ та Саханка. Також українська сторона пропонувала надати всебічний і безперешкодний доступ спостерігачам ОБСЄ до всієї окупованої території Донбасу, включно з неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону.
«Усі ці питання було внесено українською стороною як пропозиції задля настання сталого та справжнього режиму тиші. Однак їх категорично не сприйняла передусім російська сторона», — зазначила вона.
Тим часом, за добу (на ранок 14.06) російсько-окупаційні війська на Донбасі понад 30 разів порушили режим припинення вогню, з яких 11 — із застосуванням артилерії 122-го калібру і мінометів калібру 120 мм та 82 мм. За даними прес-центру ООС, на Луганщині, в районі населених пунктів Новотошківське, Новоолександрівка та Новозванівка ворог безрезультатно намагався витіснити підрозділи ЗСУ з вигідних оборонних позицій. На горлівському напрямку інтенсивні бойові дії тривали переважно із застосуванням стрілецької зброї біля Гладосового та Зайцевого.
На донецькому напрямку, в районі Авдіївки, противник вів вогонь із мінометів. На маріупольському напрямку активні бойові дії тривали в районі населених пунктів Талаківка та Водяне.
«Під час бойових дій четверо українських захисників зазнали поранень. За даними розвідки, знищено одного та поранено п’ятьох окупантів», — зазначили в штабі.